Bezoek onze brouwerij (excursies & proeverijen)

Het is mogelijk onze brouwerij in groepsverband te bezoeken. Onderstaand een overzicht van de diverse excursies en proeverijen.

Excursie standaard:

Ca. 1,5 uur incl. 2 consumpties: € 12.00 p.p.

Excursie EXTRA:

Ca 2,5 uur. incl. 3 consumpties € 16,50 p.p.

Bierproeverij standaard

Ca. 2,5 uur incl. 6 verschillende bieren (geserveerd in 0,25cl glazen): € 16.50 p.p.

Bierproeverij EXTRA

Ca. 2,5 uur incl. 8 verschillende bieren (geserveerd in 0,25cl glazen): € 20.00 p.p.

Extra opties:

Kaasplank (min. 10 pers.) € 4.50 p.p.
Worstplank (min. 10 pers.) € 4.50 p.p.
Boerenplank (min. 10 pers.) € 4.50 p.p.
Pinda’s en borrelmix (klein) € 1.50
Pinda’s en borrelmix (groot) € 3.50

Extra consumpties:

Fris € 2.00
Koffie – thee € 2.00
Wijn klein € 2.50
Wijn groot € 3.50
Speciaal bier € 3.50
Pils € 2.25

De ‘kleine lettertjes’:

  • Wanneer u met minder dan 15 personen wilt komen dan betaalt u het minimum bedrag van € 180,=  hiervoor krijgt u uiteraard wel 15 x 2 consumpties.
  • Betaling: het is mogelijk om een aanbetaling van min. 25% te voldoen, het restbedrag kan overgemaakt / contant betaald worden, er is geen pin aanwezig.

Onze ingrediënten

Brouwerij Sint Servattumus werkt uitsluitend met eerlijke en natuurlijke ingrediënten.

Naast brouwwater (water van bronwater-kwaliteit) en mout (gekiemde gerst), werkt Sint Servattumus ook met Schijndelse hop en spelt uit Liempde.

Skèndelse’n hop

Het oudste bericht over de Schijndelse hopteelt stamt al uit 1400. Het gaat dus om een traditie die heel ver teruggaat in de tijd. De lage en zure grond in Schijndel is minder geschikt voor de teelt van granen, maar des te meer geschikt voor hop.

De hopteelt heeft vroeger dan ook een zeer belangrijke rol gespeeld in en rondom Schijndel, de Schijndelnaren worden tenslotte niet voor niets ‘Hopbellen’ genoemd in de Carnavalstijd…

Spelt uit Liempt (Liempde)

Sint Servattumus is partner in het speltproject van stichting ‘het Groene Woud’. Vanuit dit project is de oeroude graansoort Spelt in 2005 opnieuw geïntroduceert in het Brabantse landschap. Inmiddels is spelt voor bijna iedereen een ‘bekende’ graansoort geworden.

Het Oergraan Spelt en Het Groene Woud zijn de basis van het GraanGoed initiatief. Boer Wim Jennissen wilde op zijn cultuurhistorische bolle akkers (in Liempde) de teelt van graan weer in ere herstellen. Sint Servattumus maakt er vervolgens een heerlijk speltbier van.